Hlavní obsah

Obytňáky od Fordu jsou teď ještě dobrodružnější a prostornější. Pořád umí diesel se čtyřkolkou, mají i vyhřívanou postel

Foto: Ford

Značka Ford rozšiřuje modelovou řadu svých obytných vozů Nugget o další varianty. Novinky jsou vzhledové i technické, každý dobrodruh si teď přijde na své.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Tři důležité novinky v řadách svých obytňáků odhaluje Ford koncem letošního léta. Paleta se rozšíří o outdoorově orientovanou výbavu Active, verzi s delším rozvorem, ale také plug-in hybridní pohon, který doplní naftovou čtyřkolku.

První novinka se jmenuje Transit Custom Nugget Active a podle Fordu je určena dobrodružnějším zákazníkům, pro které je příroda druhým domovem. Stupeň Active známe už z osobáků, vyznačuje se specifickou mřížkou chladiče, výraznějším vnějším oplastováním nebo 17″ koly z lehkých slitin. Uvnitř přijde vhod odolná a voděvzdorná látka sedadel, pod kapotou zase 170koňový turbodiesel s možností kombinace s pohonem všech kol, který utáhne 2,3 tuny.

Pod zkratkou Transit Custom Nugget Plus se ukrývá obytňák s delším rozvorem (k dispozici ve variantách Titanium a Active), který nabídne větší kuchyň s rozšířenými úložnými kapacitami, alternativně je k dispozici i uspořádání s vestavěnou toaletou.

Foto: Ford

Verze s prodlouženým rozvorem láká na vysoký komfort uvnitř.

Standardní i prodloužená verze může mít integrovanou varnou desku a dřez, bojler na ohřev vody, vyhřívaná otočná sedadla, praktickou zásuvkovou chladničku nebo širší postele s volitelným vyhříváním spodní části lůžka.

Vedle dieselu se čtyřkolkou si obytňák modrého oválu můžete pořídit také v elektrifikované verzi. Plug-in hybridní ústrojí vychází z Kugy, kombinuje 2,5litrový benziňák s elektromotorem a baterií o kapacitě 11,8 kWh. Systémový výkon má hodnotu 232 koní, krátké trasy zvládne pohon výhradně na elektřinu. Součástí je i elektrické topení, které je v divočině k dispozici bez nutnosti připojení k síti.

Své obytné novinky představí Ford na blížícím se veletrhu Caravan Salon v německém Düsseldorfu, který se koná od 30. srpna do 8. září. Na českém trhu si je půjde objednat závěrem letošního roku, první kousky dorazí k zákazníkům ještě před startem další letní sezony.

Načítám