Hlavní obsah

Elegantně chytrá vestavba udělá ze sympaťáka od VW stylový obytňák, který automobilka nedokázala nabídnout

Foto: Peace Vans

Německý Volkswagen ještě ani nezačal svůj elektrický ID.Buzz fyzicky dodávat zákazníkům ve Spojených státech amerických a už se pro něj na tamním trhu začala nabízet vestavbová sada, která jej promění v nenápadný, ale chytrý obytňák. A co víc, v plánu je i California, jen úplně ne od Volkswagenu.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Jak je možné, že ještě předtím, než se vůz začal fyzicky dodávat severoamerickým klientům, už pro něj existuje na zámořském trhu obytná vestavba na míru? Navzdory tvrzení samotné automobilky, že o obytné varianty ID.Buzz není zájem, se firma Peace Vans rozhodla jinak a začala konat.

Jde totiž o specialisty na renovaci klasických transporterů, takže o klientelu zamilovanou do ID.Buzz nejspíš nebudou mít nouzi. A protože jsou to šikovní pracovníci, podařilo se jim získat přístup k prototypu ID.Buzz pro severoamerický trh. Výsledkem jsou tři hotové a vyvinuté vestavbové sady.

Foto: Peace Vans

Základem je kempovací krabice, druhá úroveň přidává ještě postel.

Základní Buzz.Box je umístěný namísto třetí řady sedadel a obsahuje malou kuchyňskou linku s dřezem, dále plynový vařič, 25litrovou lednici, bezdrátovou nabíječku mobilů a několik úložných přihrádek včetně místa pro uložení nabíjecích kabelů.

Ideální na občasné přenocování je Buzz.Box Sleeper, který k základní vestavbě přidává ještě spací plošinu s velkou matrací, kde se pohodlně vyspí dva dospělí lidé.

Vrcholem obytného portfolia pro ID.Buzz je pak kompletní Buzz.Camper, který se momentálně dokončuje.

Nabízí plně vybavenou kuchyň včetně dřezu i lednice a jídelní kout, který lze snadno proměnit v prostor na spaní. A co víc, tuto vestavbu si zákazníci budou moci individualizovat z hlediska materiálů, barev, povrchových úprav a rozvržení nábytku.

Základní Buzz.Box začíná na 7 995 dolarech (180 tisíc korun), zatímco Buzz.Box Sleeper stojí 10 995 dolarů (248 tisíc korun). A co kompletní Buzz.Camper? Jeho cenu Peace Vans zatím drží v tajnosti, ale nejspíš hravě překročí hranici 400 tisíc korun. A co víc, v plánu je i zvedací střecha s dalšími lůžky, čímž by se z modelu ID.Buzz stala plně elektrická California, která by suplovala tu od Volkswagenu. Ten s ní totiž podle všeho u ID.Buzze nepočítá.

Načítám