Hlavní obsah

Čínské MG v Česku dál dramaticky zlevňuje. Modely SUV pořídíte o desítky tisíc výhodněji

Foto: Tomáš Kopečný

Pro model HS aktuálně české zastoupení značky MG nabízí zvýhodnění u všech volitelných výbav. Například u výbavy Exclusive (na obrázku) lze dostat zvýhodnění až 70 tisíc korun!

České zastoupení automobilky MG zvolilo strategii, jež konkurenci dost možná způsobí neklidné spaní – na modely SUV se momentálně vztahuje akce, ze které mohou zákazníci vytěžit zvýhodnění v řádu desítek tisíc korun. V čem že je háček? To je vlastně velmi prosté – akce trvá jen do vyprodání zásob.

Článek

Modely značky MG jsou nově k mání se zvýhodněním až 90 tisíc korun. Konkrétně jde o modely ZS, HS a EHS a v závislosti na zvolené výbavě se zvýhodnění pohybuje v rozmezí 38 až 90 tisíc korun. České zastoupení značky tak zvolilo pro zákazníky velmi lákavou strategii, jejíž jedinou nevýhodou je omezená doba trvání – tedy do doby, než se vyčerpají skladové zásoby.

„Výhodou je, že díky skladovým zásobám mohou zákazníci mít své vozy k odběru prakticky hned,“ zmiňuje v tiskové zprávě Marek Vodička, Marketing & PR Manager MG pro Českou a Slovenskou republiku. „Prodejní podpora se týká modelů ZS, HS a EHS, kromě toho pokračuje nabídka metalický lak zdarma,“ dodává.

V praxi to potom vypadá následovně – nejdostupnějším vozem časově omezené nabídky je model ZS ve výbavě Elegance, který lze pořídit už za 479 940 Kč, což znamená zvýhodnění necelých čtyřicet tisíc korun. Za tyto peníze dostanete kromě druhého nejvyššího stupně výbavy osvědčený motor 1.0 TGI o výkonu 111 koní s poctivým manuálním šestikvaltem.

Foto: Tomáš Kopečný

Model ZS je momentálně k mání v nabídce Elegance už od 479 940 Kč, pro všechny modely pak platí oblíbená nabídka metalický lak zdarma.

Pozornost však nepochybně zaslouží i model HS – ten nabízí zvýhodnění dokonce u všech volitelných výbav. Například cena výbavy Emotion díky prodejní podpoře klesla o 64 tisíc korun (z 663 940 na 599 940 Kč). Skvěle si stojí i výbava Excite, která nabízí automatickou převodovku, dvouzónovou klimatizaci a adaptivní tempomat za skvělých 649 940 (což je proti původní částce 712 940 Kč zvýhodnění 63 tisíc korun).

Poměrně překvapivě se dostalo i na druhou nejvyšší výbavu Elegance, kde se českému zastoupení podařilo z časově limitované akce „vymáčknout“ zvýhodnění sedm tisíc – z původních 656 940 klesla cena na 649 940 Kč, a dá se tedy pořídit za tytéž peníze jako výbava Excite, byť pouze s manuální převodovkou. Nejvýše v hierarchii modelu HS stojí výbava Exclusive, ani zde však u MG se slevami nešetřili – s novou cenou 709 940 Kč to znamená zvýhodnění 70 tisíc korun.

Třetím modelem, na který se zvýhodnění vztahuje, je plug-in hybridní model EHS, jenž se nabízí celkem ve dvou výbavách – a hádáte naprosto správně, slevy se týkají obou. Výsledkem je MG EHS ve výbavě Emotion za 855 940 Kč (vzhledem k původní ceně 914 940 Kč jde o zvýhodnění 59 tisíc korun).

Nejvyšší „skóre“ však jednoznačně připadá modelu EHS ve výbavě Exclusive – místo původní ceny 996 940 Kč zaplatíte pouze 906 940 Kč (zvýhodnění rovných 90 tisíc korun). Obě verze mají stejný pohon, liší se opravdu jen z hlediska výbavy.

Foto: MG

Časově omezená akce se vztahuje i na plug-in hybridní model EHS, u něhož české zastoupení MG nabízí zvýhodnění až neuvěřitelných 90 tisíc Kč.

Skoro se nabízí otázka, zda se cenové zvýhodnění nebude v budoucnu týkat i zbrusu nového modelu MG4 Electric s elektrickým pohonem. Vyloučené to není, jelikož jde však stále ještě o žhavou novinku, budeme si muset na slevové akce nějakou dobu počkat – model se solidním dojezdem až 450 km byl koneckonců představen teprve v půli května. Ovšem i přesto už má české ceny!

České zastoupení pak v tiskové zprávě jedním dechem dodává, že bez ohledu na časově omezenou akci stále pro všechny modely platí oblíbená nabídka metalický lak zdarma. Kromě toho (rovněž u všech modelů) můžeme i nadále počítat s výhodným financováním a pojištěním.

Související témata:
Načítám