Hlavní obsah

Bude takhle vypadat nová Škoda Superb? To se dozvíme již brzy

Foto: Kolesa.ru

Představení čtvrté generace Škody Superb se uskuteční už ve čtvrtek 2. listopadu. Pojďme si ještě před premiérou zaspekulovat, jak by mohla novinka vypadat.

Článek

Nápověd nám česká automobilka dala už několik. Nový Superb se nám pod vrstvou maskovací fólie ukázal v obou karosářských variantách, tedy jako liftback i kombi. V kamufláži si jej mohli prohlédnout i návštěvníci letošní Tour de France, následovaly obrázky interiéru a došlo také na několik skic nebo videoupoutávku.

Všechny dostupné nápovědy posloužily jako inspirace známému grafikovi a virtuálnímu umělci jménem Nikita Čujko, který pro motoristický web Kolesa.ru vytvořil vlastní představu čtvrté generace Škody Superb v karosářské variantě kombi.

Jako základ konceptu využil už dříve představený nový Volkswagen Passat, který ale bude k dispozici jen jako kombi. Obě auta k sobě budou mít velice blízko, obě se ostatně budou vyrábět v bratislavském závodu koncernu Volkswagen.

Foto: Kolesa.ru

Neoficiální vize nové Škody Superb – jak blízko bude mít k produkční verzi?

Neoficiální vize nového Superbu tak Passat Variant připomíná už tvarem karoserie i řešením některých prvků, například boční linií, provedením střešního spoileru nebo třeba tvarem D-sloupku.

Studie však samozřejmě nabízí také detaily typické pro českou značku, jde zejména o provedení přídě s charakteristickou maskou chladiče, tvar nárazníku či provedení světlometů. Škodovácká světla najdeme i vzadu, mezi nimi se nachází jméno mladoboleslavské automobilky.

Videoupoutávka na čtvrtou generaci Škody Superb Video: Škoda Auto

Škodovka novinku označuje za „vlajkovou loď značky se spalovacími motory“ a my už nyní víme, že na výběr bude šestice motorizací, kde benzinové a naftové varianty doplní plug-in hybrid nové generace s možností rychlejšího nabíjení a dojezdem okolo 100 kilometrů na jedno nabití.

Světová premiéra nového Superbu se uskuteční ve čtvrtek 2. listopadu od 19 hodin a automobilka ji bude vysílat živě na vlastní platformě Škoda Storyboard, ale také napříč sociálními sítěmi. V tu chvíli se o autě dozvíme i veškeré zbývající podrobnosti.

Redakce Garáž.cz na slavnostním odhalení samozřejmě nebude chybět!

Jak se těšíte na novou Škodu Superb?
Nemůžu se dočkat!
13,8 %
Jsem docela zvědavý.
80,2 %
Víc mě zajímal Kodiaq.
6 %
Celkem hlasovalo 2212 čtenářů.
Načítám