Hlavní obsah

Auto, které vypadá jako z počítačové hry, pošle Hyundai opravdu do výroby! Zatím však jde o jednu velkou záhadu

Foto: Hyundai

Sériové provedení konceptu N Vision 74 by se mohlo stát vlajkovým sportovním elektromobilem značky Hyundai. Ač se o jeho výrobě dlouho nic nevědělo, teď jsme konečně o něco moudřejší.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Vize Hyundai N Vision 74 spatřila světlo světa před dvěma lety, název i tvary jsou inspirované původním Hyundaiem Pony Coupe z roku 1974. Koncept to byl hodně futuristický nejen svým vzhledem, ale i technikou. Kombinoval totiž prvky bateriového a vodíkového pohonu. Teď značka konečně potvrdila, že originální kousek pošle do sériové produkce!

Informace byla součástí prezentace značky v rámci setkání s investory. Veškeré podrobnosti ale zůstávají bedlivě střežené pod pokličkou. Neznáme finální název, ale ani detaily o samotném pohonu. Pokud bychom si však mohli zaspekulovat, předpokládáme, že půjde o klasický elektromobil se sadou baterek a elektromotory.

Novinka má být jedním z 21 elektrických vozů, které chce Hyundai představit do roku 2030. Mezi nimi je malé lidové SUV Casper, plejáda kousků od Hyundaie i luxusního Genesisu, ale také vysokovýkonné modely sportovních odvětví Hyundai N a Genesis Magma.

Foto: Hyundai

Elektrické plány značky Hyundai do roku 2030.

Ale zpátky k retro futuristickému konceptu. Ještě v únoru tvrdila tvář divize N Albert Biermann, že sériovka se z tohoto auta nestane. Řekl, že úkolem značky N není vyrábět auta na okrasu, ale zábavné stroje pro řidičské nadšence, které jsou dostupné a zároveň konkurenceschopné na závodních okruzích.

V květnu však z Koreje přišla zpráva, že Hyundai dal zelenou produkci 200 exemplářů, jejichž výroba má odstartovat v červnu 2026. Vůz se měl stát vlajkovým modelem celé divize s cenovkou skoro sedm milionů korun! V takovém případě by dávala smysl i ona nevšední kombinace baterek a vodíku.

Foto: Hyundai

I takto by mohla vypadat sportovní budoucnost značky Hyundai.

To všechno jsou ale jen spekulace. Na oficiální potvrzení veškerých podrobností si budeme muset ještě nějaký čas počkat. A něco nám říká, že nepůjde jen o měsíce, ale spíše léta.

Načítám