Hlavní obsah

Další luxusní auto za všední cenu: Audi nabízí vybavené SUV s naftou a čtyřkolkou za nevídané peníze

Foto: Audi

Poslední měsíce se u Audi nenesou jen v duchu čerstvě představených novinek, ale i doprodeje kousků, jejichž životní cyklus se blíží ke konci. Několik modelů dostalo rozlučkovou edici Perfection, která nabízí skvělý poměr cena/výkon. Nejnovějším přírůstkem mezi nimi je SUV Q3.

Článek

V rámci zvýhodněné edice Perfection už jsme si u nás na webu představili kombík Audi A4 nebo SUV Q5. Teď se ke skvěle vybaveným autům s „normálním“ motorem za prima peníze přidává také Audi Q3.

Verze s dvoulitrovým 190koňovým turbodieselem startuje na částce 1 035 000 Kč (respektive 1 079 000 Kč v případě zkoseného SUV-kupé). Nejde přitom o žádné holátko. Součástí výbavy jsou kromě automatické převodovky a pohonu všech kol také LED světlomety, adaptivní tempomat, virtuální kokpit, vyhřívaná sportovní sedadla nebo Audi Soundsystem. Na výběr máte z pěti laků a tří designů devatenáctipalcových kol.

Audi před časem nabídlo edici Perfection také pro modely A4 a A4 Avant, A5 a rovněž SUV Q5. Nepřekvapí, že ve všech případech jde o modely, které tu s námi už nějaký pátek jsou a jejich životný cyklus pomalu směřuje ke svému závěru. U některých se vyhlíží nová generace se spalovacími motory, jinde se očekává přezbrojení na výhradně elektrický pohon.

Foto: Audi

Q3 uvnitř pořád ještě kombinuje dotykové obrazovky s tradičními tlačítky.

Zapomínat bychom neměli ani na přepracované označování nových modelů Audi, které vám z počátku může trochu zamotat hlavu. Vedení čtyř kruhů se totiž rozhodlo, že nově budou sudým číslem označovány elektromobily, zatímco lichá čísla zůstanou spalovacím verzím. Nová generace Audi A6 je tak výhradně elektrická, ze spalovací limuzíny (a odvozeného kombi) se stane A7. Rovněž vlajková A8 se brzy promění v elektrovůz, její spalovací ekvivalent by tedy logicky měl dostat označení A9. A podobné to bude také u vozů kategorie SUV.

Ale zpátky ke zvýhodněnému Audi Q3 Perfection. Aktuální nabídku najdete už teď na oficiálních stránkách značky, kde si svůj kousek můžete rovnou nakonfigurovat, případně se ozvat nejbližšímu prodejci. Raději bychom neváhali, akce totiž nepotrvá věčně.

Načítám