Hlavní obsah

Nejrychlejší kameraman na světě jezdí v závodním Ferrari 488

Foto: Ralle Media

Filmaři z Ralle Media si vybrali závodní Ferrari 488 Challenge jako základ pro stavbu své nejrychlejší kamery. Speciálně upravené Ferrari bude sloužit k natáčení vysokorychlostních záběrů a umí jezdit i více než 300 kilometrů v hodině.

Článek

Natáčení filmových scén s rychlou jízdou vyžaduje odpovídající techniku a filmaři si nechávají stavět speciální kamerová auta na míru, jejichž základem mnohdy jsou relativně snadno dostupná sériová sportovní auta. Britská společnost Ralle Media ale byla odvážnější, když udělala kamerové auto ze závodního Ferrari 488 Challenge.

Speciální Ferrari se představilo na letošním britském autosalonu ve Farnborough, a podle oficiálních informací vzniklo za pouhých 7 dní ve spolupráci s Talos Vehicles, společností zaměřenou na vývoj vlastních nákladních automobilů a lehkých vojenských útočných vozidel.

Žádná ze společností sice nezveřejnila detailní podrobnosti o přestavbě tohoto konkrétního Ferrari, ale na přiložených fotografiích můžeme vidět vůz se stabilizovaným ramenem a kamerou nad předním nárazníkem. Filmaři z Ralle Media navíc mají dobrou pověst díky intenzivním natáčením zejména různých propagačních videí se spoustou akčních záběrů, ale zatím není známo, co všechno plánují natáčet s kamerou, která se umí pohybovat rychlostí až 320 kilometrů za hodinu.

Zakladatel společnosti k tomu jen dodává, že už delší dobu zkoumají různé možnosti, jak natáčet jedinečné vysokorychlostní záběry a kamerové Ferrari je výsledkem týdnů plánování a následných úprav. Filmařské umění Ralle Media pak můžete vidět v přiloženém videu s hypersportem Zenvo TSR-S.

Reklama

Související témata:
Ferrari 488
Načítám