Hlavní obsah

Dvě auta, dvě krádeže a místo dovolené na pojišťovnu

Foto: SHERLOG Technology, a.s.

Znáte ten pocit, když konečně zamknete dům a odjedete na dovolenou? Sláva, pár dní zaslouženého volna u moře po celoročním shonu. Lenka s Adamem se právě na takový týden odpočinku těšili. Všechno ale skončilo trochu jinak.

Článek

Druhý den po příletu jen z principu zkontrolovali kamery u domu a zjistili, že auto nikde. Místo odpočinku tak trávili týden obvoláváním známých a zoufalými pokusy situaci vyřešit takhle na dálku. „Nejde jen o to, že vám někdo ukradne auto, ale hlavně o to, že vám někdo vleze na pozemek a naprosto naruší vaše soukromí a pocit bezpečí,“ dodává Lenka.

Po návratu z dovolené neměli jinou možnost než si pořídit nový vůz. Lenka a Adam potřebovali auto nejen kvůli svému komfortu, ale hlavně pro své podnikání.

„Nikdy nás nenapadlo, že by se něco takového mohlo stát právě nám,“ vzpomíná Adam. Poučeni z předchozí zkušenosti investovali v novém autě do lepšího aktivního a pasivního zabezpečení vozu: nainstalovali satelitní sledování (GPS/GSM) a nasadili páku na volant.

GPS a páka na volant, ani to nestačilo

Asi půl roku poté je v noci vzbudil zvuk rozbitého skla. V tu chvíli je vůbec nenapadlo, že by se příběh mohl opakovat. Ráno je však čekal šok – auto bylo opět pryč. Okamžitě zapnuli satelitní sledování a zjistili, že je nefunkční, protože ukazuje místo, kde naposledy zaparkovali. Ihned informovali policii, která jim sdělila, že běžnou součástí výbavy zloděje je rušička signálu GPS/GSM. Z důvodu použití rušičky signálu GPS/GSM neviděli skutečnou polohu jejich vozidla.

Policie zjistila, že se stali další obětí organizované skupiny zlodějů, a případ po půl roce uzavřela. Ačkoliv měli pojistku a auto na leasing, po dobu řešení případu museli oboje platit dál. Když se nakonec dočkali odškodnění od pojišťovny, částka byla sotva polovinou toho, za kolik vůz kupovali.

Foto: SHERLOG Technology, a.s.

Zabezpečení GPS/GSM vám ukáže aktuální polohu vozidla. Pokud zloděj použije rušičku, tak polohu auta uvidíte na místě, kde mělo naposledy signál.

Kde se stala chyba?

V prvním případě bylo jasné, že nedostatečné zabezpečení auta proti krádeži z něj udělalo snadnou kořist. Ale co se pokazilo podruhé? Manuální zabezpečení, jako jsou různé zámky volantů a páky, totiž zkušeného zloděje maximálně trochu zdrží, rozhodně ho nezastaví.

A GPS sledování? To samo o sobě nestačí. Prvním problémem je, že GPS je snadno překonatelné právě rušičkami, které patří mezi základní vybavení, zvlášť v organizovaných skupinách. Dalším, že satelitní zabezpečení si zapnete až ve chvíli, když zjistíte, že vám auto zmizelo, ale to už je pozdě.

Foto: SHERLOG Technology, a.s.

Mechanická zabezpečení vozidla v dnešní době nejsou pro zloděje velkou překážkou.

Dvě krádeže, jedno ponaučení

Příběh Lenky a Adama se bohužel stal realitou i přesto, že se snažili auto zabezpečit. Co udělali špatně? A co by měli změnit, aby se krádeži vyhnuli? Je lepší zkombinovat více prvků aktivního a pasivního zabezpečení, jako jsou alarmy do auta, satelitní zabezpečení vozidel a mechanické zařízení? Klíčové je, vybrat si takové zabezpečení, které je odolné proti nejmodernějším metodám loupeží a vždy o krok napřed před zloději. Proto se nakonec Lenka s Adamem obrátili na společnost SHERLOG, která má se zabezpečením aut proti krádeži už více než 30 let zkušeností.

SHERLOG není jen další systém zabezpečení vozidel. Využívá pokročilé technologie, které si hravě poradí s rušičkami i výpadky signálu GPS. V momentě, kdy se někdo pokusí vaše vozidlo ukrást, automaticky se aktivuje poplach a nonstop operační středisko SHERLOGu okamžitě lokalizuje váš vůz a kontaktuje vás. Naprostou většinu aut se jim podaří dohledat do pouhých dvou hodin. Jeho spolehlivost dokládá už přes 65 000 hlídaných vozidel a garance vrácení peněz, pokud by se vůz nepodařilo nalézt.

Nečekejte, až bude pozdě. S investicí do kvalitního zabezpečení auta, jako je SHERLOG, můžete předejít nejen finančním ztrátám, ale také nepříjemným zážitkům. Chraňte své auto a klid s ověřeným systémem, který zajistí, že vaše vozidlo zůstane vaše.

Foto: SHERLOG Technology, a.s.

Zabezpečení SHERLOG je nejspolehlivější pokrádežový systém, který zaručí, že VAŠE AUTO ZŮSTANE VAŠE.

Načítám