Hlavní obsah

Dokument o Michaelu Schumacherovi míří na Netflix

Foto: Mercedes-AMG

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sedm titulů mistra světa, 91 vítězství, 155 pódií, 68 pole position a 77 nejrychlejších kol – to je statistika Michaela Schumachera ve Formuli 1, královské disciplíně motorsportu. Jeho kariéru ale také provázela řada excesů a kontroverzí. A právě světlé i stinné stránky jeho složité osobnosti se pokusí zachytit a popsat nový dokumentární film posvěcený světem F1 i Schumacherovými nejbližšími.

Článek

Michael Schumacher je závodnická legenda. Jeho sedm titulů mistra světa F1 je stále rekordním počinem (aktuálně sdíleným s Lewisem Hamiltonem), zároveň postavil na nohy celou Scuderii Ferrari a po dlouhém půstu ji pomohl přivést k šesti týmovým titulům v řadě. Díky tomu se zařadil mezi ty největší postavy celé historie automobilového sportu.

Nyní se konečně také dočká vlastního dokumentu. Na svědomí ho má německá produkční společnost B|14 Film a slibuje velmi citlivý, přesto kritický pohled na závodnickou ikonu. Těšit se můžeme na dosud nevysílané záběry a rozhovory s jezdci a dalšími osobnosti světa F1, jako jsou Jean Todt, Bernie Ecclestone, Sebastian Vettel, Mikka Häkkinen nebo Damon Hill.

#keepfightingmichael

Současná Michaelova zdravotní situace po nehodě na lyžích v roce 2013 je obecně známá (ačkoliv detaily drží rodina pod pokličkou), ale my nepřestáváme doufat, že tohoto šampiona zase někdy uvidíme…

Foto: Archiv redakce

Dokument nebude jen oslavný, pozornosti se dostane i kontroverzím

Oficiální posvěcení a podporu se podařilo získat také přímo od rodiny Schumacherů, takže se dočkáme také rozhovorů s jeho bratrem Ralfem, manželkou Corinnou a jeho potomky včetně syna Micka, který letos závodí v F1 za tým Haas.

„Díky vzácným rozhovorům, dosud neodvysílaným archivním záběrům a podpoře rodiny se podařilo ukázat všechny aspekty jeho vícevrstvé osobnosti,“ uvádí oficiální tisková zpráva. „Tento dokument sleduje jeho cestu z motokárové dráhy v bývalém lomu až ke světové superhvězdě.“

Na dokument získala práva společnost Netflix, která připravila premiéru již na středu 15. září. Do té doby můžete dokoukat již uvedené sezony F1 Drive to survive, znovu shlédnout film Rivalové (Rush) nebo sledovat dokument o Juanu Manuelu Fangiovi.

Reklama

Načítám