Hlavní obsah

Na internetu se objevily obrázky chystané škodovky. Takto ale nové SUV vypadat nebude

Foto: Instagram/LARSONdesign

Škoda ještě letos rozšíří nabídku modelů o nové kompaktní SUV. Elroq bude představovat elektrickou alternativu k modelu Karoq. A jako první model značky ponese prvky nového designového jazyka Modern Solid.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Srovnání s Karoqem jasně prozrazuje, že se Elroq v hierarchii modelů zařadí pod Enyaq. Do budoucna chce automobilka nabídnout ještě menší crossover Epiq a velké rodinné SUV, jehož předobrazem byl koncept Vision 7S. Ale bude toho víc, v příštích letech má Škoda v plánu premiéry šesti elektromobilů.

Ale pojďme zpátky k Elroqu. Mladoboleslavská značka v květnu zveřejnila upoutávku, v níž naznačila několik zajímavých detailů. Mohli jsme si prohlédnout dělené Matrix LED světlomety, na které navazuje netradičně pojaté podsvícení masky.

„Navíc je to první vůz v našem portfoliu, který má na výrazně tvarovaném prolisu kapoty nápis Škoda. Není pochyb o tom, že Elroq bude určovat nový směr a přitahovat pozornost,“ nechal se slyšet Oliver Stefani, šéfdesignér Škoda Auto.

Škoda Elroq na videu.Video: Škoda Auto

Na kompletní odhalení designu a dalších informací si ještě budeme muset několik měsíců počkat, automobilka prozradila, že novinku představí na podzim letošního roku. V průběhu toho příštího Elroq začneme potkávat na českých cestách.

Jak kompaktní SUV bude vypadat, se snaží odhadnout známý digitální tvůrce a designér Lars Sältzer vystupující na instagramu pod jménem LARSONdesign, který přichází s vlastní vizí sériového provedení vozu.

Lars vyšel ze známých nápověd a evidentně si pomohl také současným Enyaqem. Zatímco přední partie s výraznými světlomety a ostře řezaným nárazníkem jsou specifické a podobné řešení na žádné aktuální škodovce nenajdeme, zadní část připomíná právě první elektrické SUV české značky.

I proto si dovolíme tvrdit, že produkční Škoda Elroq bude vypadat docela jinak. Očekáváme „samostatnější“ design, který přijde s větším počtem pro mladoboleslavskou značku nových prvků.

S novinkou jsme se navíc už svezli, konkrétně v maskovaném prototypu. A samozřejmě jsme pro vás z této akce připravili článek s jízdními dojmy a dalšími postřehy.

A mimochodem - jestli vás Škoda Elroq, která podle Škody bude u zákazníků bodovat funkčností, pohodlím a velkorysým prostorem, zajímá, připomínáme, že náš spřátelený mladý designér Daniel Novák se pokusil její vzhled odhadnout už loni v září.

Načítám