Hlavní obsah

Místo dortu sleva skoro čtvrt milionu: Nošovice slaví, Hyundai tu vyrobil už dva miliony tucsonů

Foto: Hyundai

Závod Hyundai Motor Manufacturing Czech v Nošovicích slaví další významný milník. Brány továrny opustil již dvoumiliontý Tucson. A Hyundai se jubileum rozhodl oslavit ve velkém stylu!

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Dvoumiliontý Tucson sjel z výrobní linky 17. června, v útrobách má hybridní pohon a míří za nedočkavým majitelem do Velké Británie. Právě Tucson je nejoblíbenějším modelem korejské značky na evropských trzích, což dokládají i další zajímavá čísla, kterými se automobilka pochlubila.

Kdybyste všechny vyrobené tucsony z Nošovic seřadili za sebe, vzdušnou čarou by vznikla šňůra vedoucí z Prahy až do korejského hlavního města Soulu. Důležitý model je to nejen pro značku jako takovou, ale i pro samotný nošovický závod. Vždyť zhruba 70 % aut vyrobených loni v HMMC byla právě tato SUV.

Tucsony míří z Nošovic do celého světa, celkem se prodávají v 70 zemích. Největším odbytištěm v Evropě je Velká Británie, Španělsko, Německo a Francie. U našinců se Tucson těší popularitě zejména v privátním segmentu, kde se stal loni druhým nejprodávanějším modelem vůbec.

Foto: Hyundai

Současná generace disponuje rozmanitou nabídkou motorů. Dva z pěti vyrobených tucsonů mají v útrobách hybridní nebo plug-in hybridní pohon.

Hyundai co nevidět oslaví také dvacetileté výročí od uvedení modelu na trh. A tak není divu, že připravuje speciální edici s jedinečnými výbavovými prvky. Její výroba bude v Nošovicích zahájena v srpnu a podrobnosti se máme dozvědět co nevidět.

Již od 1. června je navíc zákazníkům k dispozici akční verze Freedom se slevou až 130 000 Kč. Dává za příznivou cenu bohatou výbavu, má 18" kola z lehkých slitin, Full-LED přední světlomety, vyhřívání volantu a předních sedadel, startování tlačítkem nebo dvouzónovou klimatizaci.

K dispozici je s benzinovým, mild-hybridnímfull-hybridním pohonem za ceny od 679 990 Kč. Tím však akce nekončí, za polovinu ceny můžete dostat navigaci, pohon všech kol i automatickou převodovku. Celkem se tak zvýhodnění šplhá až na parádních 220 tisíc korun!

Načítám