Hlavní obsah

Hvězda Colours of Ostrava Lenny Kravitz a auta: Roky neřídil, teď je tváří luxusní jachty na kolech

Foto: Cadillac

Jednou z nejvýraznějších postav letošního ročníku Colours of Ostrava je americká star Lenny Kravitz. Posvítili jsme si na jeho spojení s auty a zjistili, že jeho garáž je vlastně velmi překvapivá.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Letošní ročník festivalu Colours of Ostrava se nezadržitelně blíží, v oblasti Dolních Vítkovic se koná od 17. do 20. července 2024. I letos bude našlapaný prestižními jmény domácí i světové hudební scény. Jednou z nejvýraznějších tváří bude jednoznačně hvězda světového formátu Lenny Kravitz. Říkáte si, čím asi jezdí? Známe odpověď!

A nečekejte garáž plnou moderních limuzín nebo sporťáků. Kravitz sám o sobě říká, že vlastně není tak úplně fanda do aut. Posledních patnáct let žije v Paříži a v centru francouzské metropole prý za volantem neseděl ani jednou. Když už má osedlat vlastní stroj, mnohem raději sedne na motorku.

Ale nebylo tomu tak vždy. V devadesátých letech si prošel pro popstar typickou etapou. Vlastnil Ferrari, Mustangy, „géčka“ od Mercedesu, dokonce i Rolls-Royce. Rychle ho to však přešlo a nakonec sám uznal, že nejlépe se cítí ve „starých plečkách“, které si dokáže i sám opravit. Nejšťastnější je prý za volantem starých „téček“ od Volkswagenu nebo klasických Jeepů.

Foto: Facebook Lenny Kravitze

Potkat Kravitze za volantem je vzácnost. Na motorku usedá o poznání častěji.

O to překvapivější je nová spolupráce Kravitze se značkou Cadillac. Americký zpěvák se totiž stal tváří zcela nového luxusního elektromobilu Celestiq, jenž se má stát vlajkovou lodí a výstavní skříní celého koncernu General Motors. Takové auto stojí v přepočtu od sedmi a půl milionu korun a jeho specifikem je, že žádné dva kusy nebudou vypadat stejně.

Cadillac se totiž rozhodl, že svůj prestižní elektromobil vždy přizpůsobí na míru danému klientovi. Ten si může vybrat nejen materiály a dekory uvnitř, ale dle svých představ upravit třeba i vnější vzhled. A takové možnosti individualizace jsou prý pro Kravitze velkým lákadlem.

Foto: Cadilalc

Interiér každého Celestiqu bude posádku rozmazlovat.

Na své auto zatím čeká, představu o vzhledu už však má. V jednom z rozhovorů se pochlubil, že se vůz inspiruje starým Cadillacem jeho dědečka, kterým jej v dětství vozil po Los Angeles. Ve tmě prý auto vypadá černě, ale na denním světle má sytě hnědou barvu s kovovými odlesky. Zkrátka velká stylovka!

Na blížícím se festivalu Colours of Ostrava 2024 vystoupí Lenny Kravitz v pátek 19. července. Pokud ještě nemáte lístky, mrkněte na oficiální web akce a určitě si je pořiďte s předstihem! Stejně tak doporučujeme nepodcenit ubytování, přehled nejbližších hotelů a penzionů jsme pro vás připravili zde.

Načítám