Hlavní obsah

Most nabídne další nálož úžasné motoristické podívané. Přijďte mrknout na závody tahačů i americkou sílu

Foto: Autodrom Most

Po úžasném soutěžním víkendu MS superbiků vyvrcholí motoristická sezona na mosteckém autodromu závody Czech Truck Prix & Nascar. Fanoušci se opět mají na co těšit!

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Letošní Czech Truck Prix & Nascar na autodromu Most se letos uskuteční o víkendu od 30. srpna do 1. září. Součástí programu budou čtyři závody Mistrovství Evropy tahačů a rovněž čtyři závody šampionátu Nascar Whelen Euro Series, což je obdoba kultovních soutěží, které se konají za velkou louží.

Jak už tomu v případě mosteckého autodromu bývá dobrým zvykem, počítá se s bohatým doprovodným programem. Již ve čtvrtek 29. srpna proběhne spanilá jízda závodních strojů městem, připraveny jsou rovněž kurzy bezpečné jízdy na polygonu, off-roadové taxi jízdy s vozy Iveco, výstava amerických aut, ukážou se dakarské speciály, a diváci mohou navíc nasát atmosféru startovního roštu díky Grid Walk, která je pro každého fanouška zcela zdarma!

Foto: Autodrom Most

V úvodní mostecké šikaně bývá pořádně těsno…

V neděli po skončení kompletního závodního programu je pro zájemce připraven i společný běh po závodní dráze, kterého se může zúčastnit široká veřejnost, tedy i fandové bez vstupenek.

Češi na startu

Domácí fanoušci budou pochopitelně držet palce našincům. Potvrzena je účast českého šampiona EuroNASCAR 2 z roku 2021 Martina Doubka, který bude před domácím publikem nastupovat coby lídr šampionátu. Loni do Mistrovství Evropy tahačů naskočil v Mostě také Adam Lacko, poslední Čech, kterému se celý šampionát podařilo vyhrát. A v jednom ze závodů dokonce zvítězil! O letošní účasti se však nemluví.

Foto: Autodrom Most

I letos bude na co koukat!

Vstupenky na ME tahačů a Nascar

Lístek pro dospělou osobu vyjde na 990 Kč/den, rodinné vstupné (dospělý plus dítě) stojí stejně, na místě však bude za 1 190 Kč. Děti do šesti let mají vstup zdarma, pro ty starší stojí vstupenky 290 Kč.

Kompletní program a podrobný harmonogram veškerých aktivit najdete na oficiálním webu autodromu.

Načítám