Hlavní obsah

Martin Macík se stal tváří mosteckého závodního víkendu tahačů. Na okruhu to rozpálí ve speciálu Iveco!

Foto: Autodrom Most

Poslední srpnový víkend bude na Autodromu Most ve znamení divokých náklaďáků a placatých aut v rámci akce Czech Truck Prix & NASCAR 2024, jejíž tváří se pro letošek stal známý dakarský závodník Martin Macík. Kromě rychlých kol se můžete těšit na bohatý doprovodný program zahrnující jízdy v terénu, ukázky z kurzů bezpečné jízdy nebo autogramiádu.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Akce Czech Truck Prix & NASCAR 2024, která se uskuteční od pátku 30. srpna do neděle 1. září 2024 na mosteckém autodromu, zahrnuje hned dvě známá česká jména.

V šampionátu evropské série původně severoamerického závodu Nascar se ukáže v roli lídra třídy EuroNASCAR 2 Martin Doubek, který ji před třemi lety dokonce ovládl.

Ambasadorem celé Czech Truck Prix se pak stal známý dakarský pilot Martin Macík, který se aktivně zapojí do celé akce. Sám svoji nominaci na tvář závodu okomentoval následovně.

„Je mi ctí být součástí českého závodu s tak bohatou a více než třicetiletou tradicí. Těším se na setkání s fanoušky a také na nedělní jízdu, kdy si budu moct vyzkoušet jeden ze závodních trucků přímo na dráze,“ řekl vítěz letošní dakarské rallye v kategorii náklaďáků Macík.

Foto: Autodrom Most

A co víc, Macík se příštího ročníku závodu tahačů možná zúčastní i jako pilot!

V neděli 1. září vám Martin Macík totiž předvede, jak mu to na trati půjde se závodním nákladním Ivecem, které po světových okruzích běžně prohání úspěšná 40letá Němka Steffi Halm. A co víc, sám Macík se možná závodu Czech Truck Prix 2025 zúčastní jako pilot, což by byla velká naděje pro české barvy.

Během závodního pátku a víkendu si budou moci diváci užít rovněž bohatý doprovodný program, který je zahrnutý v ceně vstupného. Půjde třeba o jízdy v terénu s vozy značky Iveco, ukázky z kurzů bezpečných jízd na mosteckém polygonu, show vysoce výkonných dragsterů, autogramiádu jezdců nebo o výstavu amerických vozů i dakarských speciálů.

Foto: Autodrom Most

Divácky atraktivní budou rovněž závody evropské série Nascar.

Po oba víkendové závodní dny budete mít navíc jedinečnou možnost navštívit přímo startovní rošt a z bezprostřední blízkosti si prohlédnout automobily i jezdce těsně před startem. Nejmenší účastníci akce by neměli minout ruské kolo, skákací hrad, vyzkoušet si různé soutěže nebo otestovat hernu v Auto Galerii.

V neděli po skončení akce je připraven společný běh po závodní dráze, kterého se může zúčastnit široká veřejnost, a to i bez vstupenek.

Vstupenky na Czech Truck Prix & NASCAR 2024 

Páteční dětská vstupenka stojí 190 Kč, sobotní či nedělní 290 Kč. Pro dospělého koupíte páteční lístek za 290 Kč a sobotní či nedělní za 990 Kč. Víkendové rodinné vstupné (1 dospělý + 1 dítě) na jeden den vyjde na 990 Kč v předprodeji a na 1 190 Kč na místě. Za denní parkování pak dáte 250 Kč.

Načítám