Hlavní obsah

Drsný a nezastavitelný: Američané přestavěli moderní Defender na mocnou šestikolku, projede všude a vším

Foto: Apocalypse Manufacturing

Land Rover Defender v provedení se šesti koly jsme už párkrát viděli, ovšem doposud šlo o starý model. Nyní se renomovaná floridská firma rozhodla postavit šestikolového defíka z nového modelu, nazvala jej World Ender a vylepšila vůz do terénu takovým způsobem, že nejspíš závidí i samotná automobilka.

Článek

Větší než obvykle? Tak přesně tímhle sloganem se řídí společnost Apocalypse Manufacturing sídlící na Floridě. Zabývá se totiž přestavbou vozidel na šestikolky a dělá z nich doslova terénobijce.

Jejich poslední výtvor se jmenuje World Ender (volně přeloženo ukončovač světa nebo auto pro jízdu na konec světa) a stojí na bázi moderního továrního Land Roveru Defender. Ovšem značně se liší, protože podvozek vozu byl kompletně přepracován a byla mu přidaná třetí – a pozor – hnaná náprava! Spousta úpravců totiž šestikolku dělá jen jakožto 6 × 4.

Nová jsou rovněž 20palcová kola vyvedená do vojenského stylu, osazená mocnými 38palcovými terénními pneumatikami. Díky úpravě podvozku je možné regulovat jeho světlou výšku o 8 palců (20 cm). S tímhle hardwarem tak projedete asi vším.

Samotná karoserie se dočkala rozšířených blatníků, bočních nášlapů, ochranného rámu, přídavných světel, expedičního nosiče, zadního sportbaru, ochran podvozku a dalších prvků.

O pohon se pak stará zážehový pětilitrový přeplňovaný osmiválec o výkonu 525 koní a síle 625 Nm, výfuky jsou vyvedeny do boků. Úpravce nicméně neuvedl hmotnost vozu, ale zjevně bude vyšší než u sériového modelu, což ovlivní jízdní parametry tohoto šestikolového monstra.

Vozidlo na snímcích už má svého zákazníka, rovněž z Floridy. Společnost Apocalypse Manufacturing mile ráda postaví další kusy, jenom jí budete muset zaplatit v přepočtu bezmála 8,5 milionu korun.

Načítám