Hlavní obsah

Šestnáctiválec na zápěstí: Kupte si hodinky inspirované novým Bugatti. Stojí zlomek samotného auta, přesto přijdou na miliony

Foto: Bugatti

Spolupráce automobilky Bugatti a výrobce luxusních hodinek Jacob & Co. pokračuje s novým šestnáctiválcovým modelem Tourbillon.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Ono je to spojení Bugatti s hodinkami Jacob & Co. a označením Tourbillon vlastně ještě zamotanější. Výrobce luxusních hodinek totiž edici Bugatti Chiron Tourbillon představil již v roce 2020. Jak už název napovídá, věnována byla modelu Chiron, uvnitř měla strojovnu inspirovanou motorem W16 a šlo o 250kusovou limitku za v přepočtu 6,5 milionu korun.

Nové hodinky Bugatti Tourbillon už jsou samozřejmě poctou čerstvě představenému modelu, kterému šestnáctiválec zůstal, avšak nově do písmene V a s podporou elektromotorů, což mimo jiné znamená nejvyšší výkon 1 800 koňských sil!

Foto: Bugatti

Hodinky jsou propracovány do těch nejmenších detailů.

Obdobně zajímavým kouskem techniky jsou však i samotné hodinky. Nešetřilo se titanem ani safírem, mimořádně působivá je pak dvacetisekundová animační sekvence, která ukazuje motor V16 v akci. Je to bez přehánění pohyblivé umělecké dílo, které poputuje na zápěstí (nebo spíše do sbírek) 150 vyvolených šťastlivců.

Foto: Bugatti

Máte zájem? Pomalu začněte šetřit…

Až deset designových prvků hodinek pochází přímo z vozu. Třeba korunka je inspirována otočným ovladačem v interiéru, ciferník zase našel inspiraci v sofistikovaném zpracování přístrojové desky. Celkem hodinky obsahují 557 nejrůznějších, do detailu propracovaných komponentů.

Na hodinkách se začalo pracovat na podzim roku 2022, vývoj ve spolupráci s designérským týmem Bugatti probíhal souběžně s autem a trval rok a půl. Výsledná limitka pro 150 zájemců pomalu míří do prodeje, cena zatím oficiálně stanovena nebyla, ale v zákulisí se hovoří o částce 8 milionů korun za kus. Jen pro připomenutí, nové Bugatti Tourbillon přijde na 90 milionů.

Související témata:
Bugatti Tourbillon
Načítám